Нині у вогні наш край.
Точиться війна
В нім жахливая украй,
Що жалю не зна.
Вторглись вороги, які
Почали її.
Так, такі часи важкі
І раніш в сім'ї
Нашій рідній теж були.
Кожен з нас це зна
Добре, та вони пройшли.
Але знов війна
В нас настала. Захопить
Вороги наш край
Прагнуть знов, та не скорить
Нас їм. Ми украй
І душею, й серцем всім
Любимо його.
Він один на світі цім
В нас. Впродовж всього
В нім життя, що є у нас,
Будем боронить
Ми його, щоб повсякчас
В нім щасливо жить.
Ворогам нас не здолать,
Не перемогти
Ввік. Війна ж лиха тривать
Вік не буде. Ти,
Я, вона, він – ми усі
Певні, що вона
Пройде. Мир у всій красі
Так, немов весна,
Прийде. Будемо в нім ми
Неповторну мить
Кожну щасними людьми
В Україні жить.
Євген Ковальчук, 28. 02. 2023