Де розлогі ліси,
Де пшеничні поля й волошкові,
Бистроплинні річки,
В луках трави сріблясто-шовкові,
Де квітуча земля,
На живильні джерела багата,
Народилася я
В невеликій , та затишній хаті.
Тут клітини мої
Набиралися сил рік за роком.
Упивались з землі
Диво-цвіту чарівного соком.
Тут на пишних лугах
Серед рік і озер я зростала.
І у себе їх дух,
Мов хлопчак-відчайдух, убирала.
Тут матуся моя
Світ Господній любити учила.
Тут вона відійшла,
Світлу пам’ять про себе лишила.
Тут продовжила рід
Я, двох доньок на світ народила.
Тут журби важкий слід,
Ввись політ, що дали мені крила.
І куди б не несла
Мене доленька, не посилала,
Що б мені не дала,
Чим не вабила б і не вражала,
Лиш на тому стою,
Що ніщо так не буду кохати,
Як ту землю святу,
Де на світ привела мене мати.
2009 рік, світлина - моя (мій край)