Жартівлива пісня
– Ой мамо, мамо, я люблю Івана,
Бо в мого Івана біла хата й гарна.
– Ой доню, доню, не люби Івана,
Бо в твого Івана лиховісна мама.
– Ой мамо, мамо, я люблю Степана,
Бо в мого Степана неземна постава.
– Ой доню, доню, не люби Степана!
До дівчат він ласий, будеш не кохана.
– Ой мамо, мамо, я люблю Кирила,
Бо в мого Кирила вдосталь є скотини.
– Ой доню, доню, не люби Кирила,
Бо в твого Кирила ніс, як у горили.
– Ой, мамо, мамо, я люблю Максима,
Бо він має очі, як волошки, сині.
– Ой, доню, доню, не люби Максима,
Бо немає грошей в нього на весілля.
– Ой, мамо, мамо, я стара вже діва!
Швидко помарніла, коси посивіли.
У моїх коханих розрослись родини,
А на мене погляд не жбурне й горила.
01.04.2014 Л. Маковей (Л. Сахмак)