Не свари... не свари мене, тату...
Краще випий зі мною вина.
Тільки келих, до самого дна...
Бачиш, я тут... бреду по канату.
Бачиш, я тут воюю з собою.
Сотні дум, наче вихор, кружляють...
Такий галас, нестримні, зчиняють...
Я... чи я... вийду вбитою з бою?
Пам'ятаєш, ти вчив мене, тату,
на цім світі любити людей...
Бо добро у душі - привілей...
А добру, бачиш, руки відтято...
Ти показував небо в зірках,
Всі сузір'я на ньому, й планети,
За хвоста я хапала комету,
Бо не знала про війни і страх...
Це наївне дитинство... невинне.
Бачиш все у рожевих відтінках...
На казкових лишилось сторінках...
Бо хороше усе - швидкоплинне...
Ну куди все поділося, тату?
Мені очі недавно розкрило життя...
Тату, вмить зупиняється серця биття!
Ми за що даємо таку плату?
Бо людина - неначе комаха мала,
А життя - це всього лише мить...
Батьку, серце у грудях щемить...
Адже мрії, в долонях, шматочками скла.
То ж не рІки...то сльози усюди!
Їх війна принесла із собою...
Тату, плачу у парі з вербою...
Ну для чого на цій Землі люди?
Хто ми є?.. Та і що нам під силу?..
Мабуть, мало у світі добра...
Я шукала не те, що знайшла...
І цей світ розумію насилу...
Як тут бути щасливою, тату?...
Більш не бачу у небі комету хвостату....
14.12.14.
Гарні роздуми, корисні... особливо тим, хто вступаєє в доросле життя!
Богданочка відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую Вам, Олексо... Підтримка батьків важлива завжди, адже для них ми діти, скільки років нам не було б... Але, звісно, коли людина ще зовсім не вміє жити, їй це просто необхідно.