Написати б листа, чи донести до неба молитву?
Ніч з тривогою в серці, а ранок, як дике лоша.
Дай нам, Боже, у вірі жаданого й вічного миру,
Щоби в кожному домі щасливою була сім’я.
Дай нам, Боже, щоб ці доленосні із болем страждання
Обминули, покинули... Ти ж бо вовіки Творець!
Кожне слово промовлене з вірою в щирім благанні
Доносились до Тебе від всіх українських сердець.
Кожен день у молитвах за кожного брата і сина –
Україна омита кровавими в горі слізьми.
Дай нам єдність і силу у цю віроломну годину,
Щоб не були сиротами крихітні діти війни.
Я прошу небагато: щоб були щасливі родини,
Щоб із Богом у серці нова Україна цвіла.
І пробачення прошу, як бачу Твій погляд безвинний,
Бо у цьому також немаленька провина моя.
У кімнаті запахло насиченим, стопленим воском,
Наче в нічку Різдв’яну розчуленим серце стає.
Притулилось крайнебо, дихає, тужиться млосно,
Щоб досвітня зоря народила проміння нове.
З тим промінням сяйни́м Твоя велич розсудить народи,
В битві з темними силами в Правді вовіки зійдеш!
На сторожі поставиш Ти Ангелів Миру й Свободи,
І мою Україну, як обіцяний рай вознесеш!
ГАЛИНА КОРИЗМА відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Добренько, обовязково зайду. Напишіть мені повідомлення у ФБ. Маю багато друзів і всі якось до друзів просять. Бачу, що всі українці + і горну до купки.