Етюд осінній.
І знову - осінь ... Запала́ла
Барви́стим кольором гаїв.
В черво́нне золото прибра́ла
Покро́ви вікових дубів.
Видні́ються зелені шати -
Стоять ялини, як солдати,
Зеле́ний колір у сосни́ -
Не сплять, чека́ють до весни !
Сірі́є мокрий сніг в розорі,
Чорніють при́брані поля
І зо́рана на пар земля.
Холо́дне й сіре все надво́рі ...
Ще й мокре - під нога́ми твань !
Журба́ і сум, куди не глянь !
Зимовий етюд.
Нарешті. Зра́ння забілі́ло !
Вночі́, нежда́но, випав сніг !
Все білим са́ваном укрило
Дзвенить в двора́х дитячий сміх !
Мале́ча, вправна й галасли́ва,
Із сні́гу ліплять справжнє диво -
Величну бабу снігову !
Рум'янощо́ку, як живу !
Із моркви - ніс, з вугли́нок - очі,
На голові́ відро блищить !
Малеча рада, аж пищить !
Дурі́ють, на дворі́, до ночі,
Мороз міцні́є, сніг скрипи́ть.
Пора іти, село вже спить !
Етюд весняний.
Прийшла весна, вже потепліло.
Ще вчора хру́сткий сніг, попли́в !
Струмо́чки ніжно задзвеніли,
Похмурий ліс зазеленів !
Набу́хлими в брунька́х, листка́ми,
З-під сні́гу - ніжними ростка́ми,
Зеле́ним ко́льором сосни !
Чима́ло зе́лені в весни !
Чуть-чуть гойдає віти вітер ...
Узбіч у проліску стоять,
Тенді́тні квіти-первоцві́ти -
Чарівна Божа благода́ть !
Так рано, та вони не сплять -
Проснулись ве́сноньку стріча́ть !
Літній етюд.
Тихе́нько пле́ще ніжна хвиля,
Скрипить розжарений пісок,
Прийшло, нарешті літо миле !
Ще не нали́вся колосок,
Уже́ відхо́дить полуни́ця,
Та я́гід по́вно, подиві́ться -
Черешня хи́лить вниз гілля́ !
Соло́дка, пле́кана, своя !
Додолу фрукти тя́гнуть віти,
Садо́к перетвори́всь на рай !
Тут - що захо́чеш ... Вибира́й !
На клу́мбах са́мі ніжні квіти,
Зали́тий сонцем небокра́й !
Чарі́вний, милий, рідний край !
І хо́четься у ньо́му жити ...
20.10.2021 р.
Фото https://files.liveworksheets.com/def_files/2018/
11/25/811250145145494/811250145145494001.jpg
Так чарівно й так красиво,
Неначе казка йде повз нас.
То холод, то весняне диво,
Тепле літо, то осінній час.
Гарно та майстерно, шановний пане Миколо!
Море Вам натхнення та океан щасливих подій!
Дякую Вам за теплі слова, а Вас прохаю зайти на мою сторінку і оцінити мій вчорашній вірш.
Я його подала не вчасно і багато хто його
не читав... Назва його "Стільки нам для щастя треба" Добра Вам і море удачі, шановний пане Миколо!
Дякую, добродію.
Щиро радий, що віршик Ва до душі́.
Заглядую на Вашу сторіночку - там все перечитано, сподівась на поповнення Ваших творів.
Бажаю Вам міцного здоров'я і творчої наснаги !