Асоціативне з:
Серафима :: Двомовність почуттів.
http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=178528
Ще з часу «великих братерських» стосунків
У всіх нас заклали спорідненість душ,
Ось тільки за змістом червоних лаштунків
Хтось мав лиш шматочок, а хтось - цілий куш...
Ми впевнено йшли, навіть іноді бігли
В двомовність душі повз весну своїх днів,
І чув я не раз: - Що ти, хлопче, не скигли,
Кохання настане, аби не спітнів!
Обман і Любов, як піщинки і перли...
Ми вірили сліпо в правдивість зізнань,
І так невгамовно горлянки ми дерли
В фальшивому блиску краплених старань
Усі почуття, навіть більше, кохання
Віддали в примарну до болю мету,
Взамін всі отримали чудо єднання -
Двомовність думок... Щось я знову плету?..
Життя дало шанс віднайти свою душу
І кольором сонця з'єднати блакить,
Гадав, що віднині я впевнено мушу
Двомовність життя назавжди схоронить
Нарешті! Це сталось! Невже відшукали?
І стан мій прийдешній у небо злетів...
Не довго герої у руки плескали, -
Кайдани двомовності їх почуттів!
Любов і обман, наче біле і чорне,
Існують завжди й перетерли наш час…
Все інше - двомовне й таке рукотворне
Сидить і з середини душить всіх нас
23.03.2010