1. У природі
Вже не Літо, ще й не Осінь,
Не мороз, а холодно…
Де-не-де небесна просинь,
А безодня – наче дно!
Кажуть, все іде у зиму:
І дерева… і трава…
Назбирав грибів корзину –
І зимі тій – “трин-трава”…
Та не хочеться у Зиму,
Ще б хоч мент політувàть!
В бак залив ущерть бензину –
І з коханою – на ять!
…Калапеця, калапеця –
Добра каша ! Із життя!
Та у небі ворон в’ється…
Час від часу вік пита…
17.09.14
2. У суспільстві
А що діється в суспільстві?
Наче мир, але – війна…
Щось не видно обопільства –
Смертю щириться вона!
На границі, та й у центрі –
Скрізь нещадна мнялиця:
Там – за прихожан у церкві,
Тут – за сонячні місця…
Партії, особи, блоки:
Хто – із вилами, хто – без...
Та народу це – морока:
Треба б вичерпний лікбез!
…Калапеця, калапеця –
Добра каша… й без вина!
Мир уклав з безПутним Петя:
Наче мир… Але ж - війна!
Та на часі вже Обама:**
Що ж гарантії – брехня?
Їх мета – зіткнуть лобами,
Щоб локально!.. От чухня!
…Калапеця, калапеця –
Гарна каша, та гірка!
Рве на сóбі чуба Петя:
Мономашка*** не легка!
19.09.14
_______
*Далі буде…
**Президент США.
***Шапка Мономаха.