Подорож до центру Землі (Спогади малого урбаніста №2)
Колись я був в гостях у двох братів...
Ні. Брешу. Не брати були. Ні сестри.
Ніхто...
То були гори. І мені
Було приємно - знову крига скресла...
Я ще малий був... Всього не згадаю...
А були очі... Бачили пейзаж...
І полонини, і ріка втікає,
Втікає поза кручі... Чи міраж?
Чи то міраж? Що бачив - то несправжнє?
Та ні... То видиво... Мої страхи...
Ніхто...
Забрали їх... Уже не скажуть,
Чи потурбують... Змив свої гріхи
У річці... І тепер на сушу... Знову...
Горить вогонь... В душі - крилатий птах...
І море зір з-за гір... Відняло мову...
Я заблукав в тих світлих манівцях...
Горить вогонь... І очі - догори...
Шепочу: "Ми у центрі... Нам тут добре..."
Колись я був в гостях у двох братів...
Ні. Брешу. Був в раю...
І темний обрій...
02.03.16