(З приводу намірів деяких діячів перевести
Українську мову з кириличного алфавіту на латинський).
Чи чуєш ти, розбещена "еліто",
Тих предків, що прославили наш край.
Воюючі із власним алфавітом,
За що? й для кого ти себе спитай.
Такі палкі захисники держави,
Що дим із вух, і з носа дибом пар,
Але тепер продовжили ви справу,
Яку робив той грізний циркуляр
Який з пера люб'язного Валуєва,
Колись злетів. БО це не менше зло.
Ви скажете: «ми мову не плюндруємо»,
Та алфавіт для мови це крило.
Крило, яке у висі підіймало
Поетів й літописців всіх віків!
Кому ж тепер воно ворожим стало?
І хто такий нікчемний наклеп сплів?
Зізнайтеся, яка нечиста сила
У вас в експертах? Хто подав вам знак?
І чим Рівноапостольний Кирило
Й його абетка завинили так?
Кирилицею пращури писали!
І нею ж «Заповіт» писав Тарас!
Ви шахти і заводи вже покрали,
Та хоч абетки не крадіть у нас!
Да уж, людям, которые не любят свой народ, свою культуру и свой алфавит не место у нас. Пусть и вправду идёт туда, что любит активно подлизывать. Рад вам всегда!
Дякую за добрі слова і за підказку. Вже виправив.
Я думаю, що можновладцям дійсно треба займатися наведенням ладу в Україні, економікою і т. д, а не боротьбою із рідною абеткою. Латинський алфавіт взагалі погано підходить для слов'янських мов, бо у латині немає багатьох звуків, які є у нас. От і доводиться нашим західним "родичам" полякам, які пишуть латиницею, створювати усякі "крески" сполуення літер і т. д. Але ж поляки із самого початку були на латині, а у нас прекрасний алфвіт, який ідеально пристосований для мови УКРАЇНСЬКОЇ!
Завжди вам радий.
поляки же умудрились поменять кирилицу на латынь и пшекают ею... в 1054 году католики отделились от православной церкви...кирилица появилась в 7-8 веках...поляки выбрали латынь...