Лисиця вчила Півня так:
Ну як ти можеш жити?
Малого маєш язика,
То як води попити?
Ворона чорна, ніби ніч,
Все каркає і бреше.
Все поглядає навсебіч...
Так жити їй все ж легше.
Присіла Муха на Слона.,
Хвостом Слон не дістане,
Та вища всіх тепер вона,
Її прийміть за пані.
Лежить Осел у холодочку
Все думає, гадає,
Як гарно тут у цім садочку,
Тьфу, Муха! Все кусає..
Баран все думає гадає:
Дістала так ця спека.
Прошу усіх, хто совість має,
Ковток води...
Тут річка недалеко.
Свиня знайшла болото.
Обкачалась..
Куди ж тепер їй до польоту.
Із себе реготалась.
Якби в Свині були ще й роги,
І хвіст, як у Коняки.
Всіх позмітала б із дороги,
Бо заважають їй всіляки.
Учив раз Півень Солов"я:
Не так ти все ж співаєш.
Хороша пісня, та не та:
Ти нас не прославляєш..
-------------------------------
Посміхніться! Всім доброго ранку!