Це місто, яке мені сниться щоночі,
В портах зустрічає воно кораблі...
На березі Чорного моря, співоче,
І в ньому так легко, так любо мені.
Там п'ятий трамвай знов Аркадію будить,
Привоз оживає в глибокую рань,
Гарячую душу акації студять
Посеред усіх історичних надбань.
Фонтан розповість вам веселих історій,
Віддасть Молдаванка увесь колорит.
Це місто вартує незримих теорій,
Це місто відоме на весь білий світ.
У Центрі Морпорт Рішельє споглядає,
Потьомкінські сходи ведуть до хмарин,
Проте достеменно ніхто не пізнає,
Як місто колись врятував апельсин.
Де Рі́баса ім'я там вулиця носить,
Утьосов покаже дванадцять стільців.
Там серце й душа ли́ше музики просять
У місті славетних, великих митців.
Перлини морської ім'я всім відоме,
Вона філігранна, чудна поетеса.
Так тягне мене туди щось підсвідоме,
Так тягне до тебе, кохана Одеса!
05.06.2022
Чудово про Одесу! Мені доводилось там побувати.Правда 35 років назад....Сподобалось місто,красиве,привітне!Уявляю,як там було до війни...На жаль гині... там лунають вибухи...
Все буде Україна!
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро дякую, пані Ніно, за такий чудовий коментар!
Писав вчора на одному диханні... Сумую.
Вірю, що Ви ще обов"язково там побуваєте, насолоджуючись кожним кроком по її вуличкам!
Правда! Все буде Україна! Так, і ніяк інакше!
Радий Вашому візиту!
Неймовірна любов до рідного міста! Від читання, наче сам там побував! Дуже гарно!
Дякую, шановний Максе за позитив! Творчого Вам натхнення та плідної Музи!
Макс Дрозд відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Щиро вдячний за такий коментар!
Вчора згадав це місто, й написав вірш за 15 хвилин - на одному диханні. Дехто стверджує, що у людей є місця сили, так от у мене, без сумнівів, таке місце - Одеса.
Радий Вас бачити! Дякую за прочитання! Навзаєм бажаю натхнення!