Відійшов у вічність патріарх
Київський і всея України Володимир.
Земля йому пухом! Парафіяни ждуть
нового настоятеля УПЦ МП. І думають...
Є над чим... Щоб не схибити ще раз...
Що там зі сходу дебіліє
І... ароматом так несе?..
То меря прагнення леліє
З собою в пекло взяти все...
Щоб всім, мовляв, було – як треба,
Щоб всі мовчали: ні-ні-ні...
Щоб дуб морений – аж до неба,
Щоб Божий світ – лиш у вікні,
Що пастві прочинив "намісник"
Святого Бога на землі
Кирило – вupoдoк-зловмисник,
Що сіє зло в кадильній млі...
Це той, що зброю освящає,
Щоб йшов на брата з нею брат,
Що Бога в серці вже не має
Й свободу мріє відібрать.
Це той, що р'яно захищає
Гнилий і дикий панславізм...
Та кожен з жахом хай згадає
Той, що тортурив, комунізм!
І хай гадають християни,
У котру церкву їм іти.
О УПЦ-парафіяни,
Зніміть Кирилові хрести!
Свободу совісті недаром
Дає вам Основний Закон*:
Розстаньтесь з "братовим" базаром –
Нема сумлінню перепон!
09.07.2014
______
*Конституція України.