Про аграріїв була передача оце,
Як вирощувати українське сальце.
Ой нелегка ця селянська робота,
Лише на їхніх плечах ця турбота.
Як потрібно таку важку працю любити,
Щоби сало рідненьке у нас ростити.
Державної не діждешся підмоги,
Тільки наставляє селянам роги.
Про себе наші керманичі добре дбають,
Кошти держави лише тратити знають.
До аграріїв клопоту немає,
Кожен лише з держкорита хапає.
Одні балачки по радіо й на екрані,
Всюди їх обличчя лисніють рум'яні.
Може б вони зрозуміли тоді щось,
Якби в селі працювати довелось.
Як поглянути на льоху, таке буває,
Цілий рік вона собі відпочиває.
Все їсть і спить - салу ніщо не шкодить,
За ніч десяток поросяток плодить.
Про що ця мова? Це тварини, а ми ж люди!
Лише у праці достаток у нас буде.
Радіймо, вже на порозі рік Свині!
Свинячим справам наше дружне «НІ» !
04.11.18