В березні місяці я написала кілька епіграм з підназвою "впізнай себе".
Сама ідея сподобалась Касьяну Благоєву і він запропонував
продовжити разом цю справу (щоб не так страшно було, коли битимуть).
Пан Благоєв активно пише (читайте "Впізнай себе 1, 2,3,4"), тепер і я маю можливість знову продовжити цю тему, правда, тепер не як епіграми, швидше, як штрихи до портретів. А всіх бажаючих прошу долучатися.
ВПІЗНАЙ СЕБЕ
***
Тут все є: рими, зміст, модерність,
багата о́бразність, майстерність...
та за всім цим, сказати мушу,
мов за щитом, тримає душу.
***
Від його ві́ршів я кайфую,
бо й глибину, і смисл в них чую.
Ні вичурності, ні "полови",
мов перли й почуття, і слово.
***
Колючий, жалить в'їдливим сарказмом...
то ніжним словом горло стисне спазмом,
і видно: вихор бід розбитим скельцем
поета ранить в небайдуже серце.
28.07.2015 р.
Класно! Але, якщо вдуматися, такі рядочки можна примінити до багатьох.
Світлана Моренець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Та не так вже й до багатьох. Дуже рідко хто в нас пише різку сатиру чи саркастичні вірші. Я знаю одного, щоб був на всі руки майстер (правда, Ви його майже не читаєте, або й зовсім не читали, бо впізнали б одразу).
А двох перших Ви чудово знаєте.
ось пізнв би - сам йому пику намилив! де в наш грубий, цинічний купи-продай час таким бути?
хай-но мені трапиться така... овечка сумирна та чемна, інтелігентна та вчена - рознесу в пух і прах. обіцяю!
(я міркував, ми перцем чилі тут приправимо катренчики, а ви - хоч на глянцеву обкладинку "гіроїв" подавай!)
Світлана Моренець відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Я Вам писала те ж саме, почитайте!
Не спішіть! Буде всякого, ещьо нє вєчєр!
Сьогодні прийшли на ум ось такі, про моїх улюблених і шанованих. Чого ж я буду до них чіплятися, перчити, як нема за що? Мені в них вчитись і вчитись треба!
Касьяне, давайте не чіплятися безпричинно, у Вас в самого є єлеєм мащені.