Кубки тюльпанів палають вогнями,
Погляд до них прикипів заворожено,
Вихідці горді із світу султанів
Їх конкурентів в саду насторожили.
Принци квіткові - на конкурс краси
Із гіацинтами, поряд з нарцисами
Вищі красоти на трон вознесли,
На терезах, навіть, врода з актрисами.
...Та особливі тепер є тюльпани,
Нового виду, а, може, і сорту...
Зрошені кров’ю святою бійцями,
Тих, із Донецького аеропорту.
Там, де бетону болючі руїни,
Докази смерті на кожному кроці,
В небо найкращі сини України
Сумно злетіли високо до сонця.
Тільки з весною палають тюльпани
Полум’ям з “градів” і полум'ям з “буків”,
Квітнуть болючою кров’ю із рани
Символом втрати і сиволом смутків.