Дівка Галя працювала
В городній бригаді,
На роботі скрізь встигала –
Батьки були раді…
Та прийшли якісь укази
(Ми до цього звикли),
Землю всю розпаювали –
І бригади зникли!
Галя в місто подалася,
Хоч доля й лукава,
Дуже швидко влаштувалась
Продавати каву.
Їй швиденько пояснили,
Щоб вставала рано,
Готувала капучино
І американо.
В невеличкому лоточку –
Все тут в шоколаді,
Працювала в холодочку,
Не те, що в бригаді.
Правда, люди вередливі,
Та дівка не плаче:
Ну, подумаєш, комусь там
Кава не гаряча!
Тим гірка, а тим солодка –
Всім не догодити,
Тут якби чим більш продати,
Грошей заробити.
Тому трішки не долила,
Не додала здачу,
Перед людьми проклинала
Роботу собачу.
Спритно напій продавала
(Ху, яка задуха!)
Раптом з черги пролунало:
-Що це? В каві - муха!
Громадяни, всі ви свідки,
Що я не брехуха,
Подивіться - в філіжанці
Ось плаває муха!
Галя слів не добирала:
-В мене усе свіже!
Ви чого розверещались,
Наче вас хтось ріже!
Та від ваших оцих криків
Ця муха оглохла,
Вона в тому капучино
Іще зранку здохла!
-Буде правильно «оглухла»,-
З черги підказали…
-В мене вуха вже попухли,
Всі грамотні стали!
Та всі разом не кричіть так,
Чи ви показились?
Як це муха може плавать,
Як вона втопилась?
І до вечора вже в Галі
Виникла турбота:
Через ту прокляту муху –
Знов шукай роботу!
Класс!!!
Смешно и жизненно...вот как бывает.. муха судьбу с работой решает...если б она в капучино не утопилась, то б Галина работа на дольше продлилась...
Нельзя обманывать людей - вылезет мухой!
Катерина Собова відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Лілеєчко, дуже Вам вдячна! Ваш коментар просто - супер! Гарного Вам настрою!