Гаря́чий степ сухий, безкрайній,
Укритий зо́ряним шатро́м ...
Липне́ва ніч укрила край свій
Сухим полу́денним теплом ...
Не всі у нічку цю заснули.
Безшумні кри́ла промайну́ли.
Нічне життя - дзвенять цика́ди,
Звучать пташи́ні серенади.
Давно́ погасла вже зірни́ця,
Не сплю і я, срібля́стий місяць
Ліниво на стежи́ну світить !
Прима́рно ви́дніються квіти
Й суха, неско́шена трави́ця,
Яку ледь-ледь колише вітер...
А зорі - наче самоцвіти,
Прони́зливо на небі сяють.
Шатро́ небе́сне устеля́ють
Сузі́р'я - но́чі дивоцві́ти ...
Мала́ й Велика ведмеди́ця
Розлі́глись в зо́ряних кущах,
Пега́с помі́ж зірка́ми мчиться
І ма́нить вдаль Чума́цький шлях.
Зоря́ зірва́лась і упала,
З-за хмари вигляда́є місяць...
То акваре́ллю написала
Південна нічка - чарівни́ця !
Стежи́на, врешті обірва́лась,
Десь в тра́вах акварель зоста́лась ...
Безкра́йній степ знайшов свій край,
Й казкова, дивная картина
Нара́з встає пере́д очима -
Бездо́нний синій небокра́й ...
Вгорі на небі срібний місяць,
А зни́зу, в до́лі, плещуть зорі,
Бо там, під кручою іскри́ться,
Сія́є чорним блиском море !
Йому сьогодні щось не спиться,
Жарту́є, ба́виться прибоєм
І пісні моря вже сплелися
З словами пісні степової !
Штовхає в спину теплий бриз
- Не стій ! До моря, швидше вниз !
Голу́бить беріг хвиля ніжно,
Збиває піну білосні́жну !
Стоять на варті моря кручі,
Стрімкі́, обри́висті й могу́чі !
Від спеки розпаші́ле тіло,
Вода ласка́во обіймає,
А зо́рі, що купа́лись в хвилі
Іскря́ться й бри́зками тікають !
О, води блаже́нство миле !
Пе́стять хвилі голе тіло ...
- Милий ! Я чуть-чуть спізнилась ...
- Я так чекав на тебе, мила !
То може море шелестіло,
Чи круча хвилі шепотіла ...
Що вам сказать про ті обі́йми ...
Про все лиш знає вітер вільний,
Зірки́, що з неба підгляда́ли
І ті, що у воді плеска́лись,
Маяк безсонний, над прибоєм,
Безстижий місяць над водою
І бе́рег з кру́чою стрімко́ю ...
12.07.2021 - 24.07.2021 р.
Фото " https://ua.igotoworld.com/frontend/webcontent/websites/1/images/67407_800x600_sanzheyka6.jpg"
Просто дуже чарівно,мелодійно-прекрасно! Аж трішки хочеться літати!
Родвін відповів на коментар Irкina, 18.07.2021 - 14:58
Дякую пані. Я від Ваших похвал просто ніяковію. Але ж, без них і писати не хочеться. Дякую за такі щедрі слова.
Гарного Вам настрою і творчого натхнення !
Дякую Катю за такі слова, за таку оцінку, радий, що читаєте мої вірші.
Я перечитав всі Ваші гуморески, і завжди дивлюсь чи є щось новеньке.
Ціную Вашу творчість і Ваші оцінки.
Дякую, пані Ніно за такий розкішний коментар, дуже радий, що вам вірш сподобався. Дякую, що читаєте мої твори.
Доброго Вам здоров'я і гарного настрою !