…Старі дуби
у сивому тумані
бентежать, певно,
душу не одну…Олена Жежук Блукала Мавка
в лісі, як в тумані,
Поміж дубів – свого вона шукала…
Та стріла не жаданого – шакала!
…О, ця цнотлива невідь!
О, омана!
«Дуби – мов люди…»
Та за них сильніші,
Бо непідвладні вітровій стихії…
О, як тих мавок красно розумію,
Що втрапить норовлять
в дубові ніші!
...Дубіє тіло,
та не фібри серця –
Сильніші у дубів фібриногени,
Як правота і праці Орігена*,
І чистота...
І фібри милосердя...
І в час, коли
у груди втрапить смуток,
Не гріх, а шарм – з дубами подружитись
І спокоєм, й бентежністю упитись,
Відчувши в лісі
Вічності набуток.
…Блукала Мавка…
Поміж дерева́́ми…
Шукала втіху, а знайшла шакала.
А ви, читачу, долю відшукали?...
Чи то було із іншими,
не з Вами?
17.06.2018
_________
*Ориге́н Адама́нт –(185—254 рр н.е.) – грецький філософ,
прибічник ідеі апокатастасису ( в противагу апокаліпсису) –
кінцевого спасіння всього сущого. Стверджував принципи
реінкарнації душі і земного раю, сповідуваного Ісусом, але
замовчувані апостолами. За це і заплатив своїм життям.
Ну треба ж таке придумати проти ночі!Та й Мавка, чого в лісі шукала свого жаданого? Що він там робив.. Це не Лукаша вона шукала?
Та взагалі гарна фантастика.. Треба новенькі теми, бо про все писано переписано!
Гарний вiрш, Олексо. Та, життевий сценарiй взагалi зрозумiти майже неможливо. Хто ж вам, точнiше головному герою вiрша, так i зiзнаеться напряму про реальний стан справ.
То у вас в останнiх рядках така своерiдна гра схожих слiв, а то ж ще французький фiлософ Мiшель де Монтень подiбними висловлюваннями бавився: "Не досягнувши бажаного - багато хто робить вигляд, що бажав досягнутого".
Дуби сильніші,однозначно...на жаль - мовчать, а можливо і не на жаль...І вчить - життя і тільки мудріть приносять рокИ.Ось і Ви,пане Олексо,з висоти своєї мудроті - гарно написано!!!